Alles over een gezonde levensstijl en meer...

Tips voor gezonde oren.

Must Try

Voel je een lichte pijn in je oor? Of is je oor al behandeld en wil je ze nu gezond houden? Het behoud van gezonde oren is geen magie, maar eenvoudig als je uitgaat van dagelijkse voorzorgsmaatregelen. Deze zes tips van een audicien helpen je om je oren in perfecte conditie te houden.

1. Stop met het gebruik van wattenstaafjes

Veel mensen denken dat wattenstaafjes helpen om oren schoon en gezond te houden. Maar het tegendeel is waar. Constant gebruik van wattenstaafjes beschadigt de gevoelige oor organen. Het is beter om de natuurlijke was binnen te houden. Oren zijn zelfreinigende organen en de was voorkomt dat stof en andere deeltjes het oor binnendringen. Al met al is het een voordeel als je helemaal stopt met het gebruik van wattenstaafjes.

2. Je oren moeten droog zijn

Vergeet niet om je oren vrij te houden van water en vocht. Droog je oren om de toegang van bacteriën die de gehoorgang kunnen aantasten te beperken. Overtollig vocht in het oor kan leiden tot oorinfecties en is gevaarlijk voor het gehoorvermogen. Dus zorg voor droge oren!

3. Limiteer uw hoofdtelefoongebruik

Als muziekverslaafde houd je waarschijnlijk van de technologie van koptelefoons en oortelefoons. Wat je je niet realiseert is dat je oorverlies voor jezelf kunt opwekken. Het is goed om oortelefoons en hoofdtelefoons te gebruiken als u de 60/60-regel volgt: niet meer dan 60 minuten per dag naar muziek luisteren met koptelefoon op en op niet meer dan 60% van het volume.

4. Gebruik oordopjes rond harde geluiden

Harde geluiden hebben de neiging om het trommelvlies op meer manieren te beschadigen. Het is raadzaam om oordopjes in te doen bij luide geluiden. De oordopjes stellen een persoon in staat om normale gesprekken en muziek te horen terwijl de luide geluiden boven een bepaalde decibel worden beperkt. Ook wanneer een ambulance passeert is het raadzaam even je vingers in de oren te doen.

5. Neem medicijnen wanneer alleen onder toezicht

Oordruppels zijn vaak verkrijgbaar in elke winkel, maar dat geeft je niet de vrijheid om het wanneer dan ook te gebruiken. Vergeet niet dat zoiets kwetsbaars als uw oororganen een deskundig medisch advies nodig hebben voordat je over gaat op medicatie.

6. Vermijd grote hoogten wanneer je verkouden bent

Verkoudheid kan een ongelijke druk veroorzaken tussen de lucht in het oor en de lucht buiten, wat erg pijnlijk kan zijn. Het kan soms een breuk van het trommelvlies veroorzaken. Het is dus beter om grote hoogten te vermijden tijdens een verkoudheid. Als alternatief kunt u wattenballen in het oor steken om het drukverschil te voorkomen. Als je katoenen ballen gebruikt, zorg er dan voor dat ze niet te klein zijn. Ze moeten in het trommelvlies komen, dus vrij diep gaan.

Zorg voor je oren, rekening houdend met deze belangrijke punten. Deze eenvoudige maatregelen helpen gezonde oren te behouden.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Latest Recipes

- Advertisement -spot_img

More Recipes Like This

- Advertisement -spot_img