Alles over een gezonde levensstijl en meer...

Avondeten zelf bereiden voor een gezond voedingspatroon

Must Try

Tegenwoordig zijn we steeds meer bezig met voeding. Niet alleen beweging is belangrijk voor een gezonde levensstijl, maar eigenlijk is gezonde voeding nog veel belangrijker. Voeding bepaalt namelijk het aantal calorieën dat we binnenkrijgen. Wanneer we meer calorieën binnenkrijgen dan we verbranden, komen we in gewicht aan. Als dit frequent gebeurt komen we snel aan. Als we meer verbranden dan dat we binnenkrijgen gebeurt het tegenovergestelde, we verliezen gewicht. En wanneer we evenveel verbranden als we binnenkrijgen dan blijven we hetzelfde gewicht houden. Ons eetpatroon is erg bepalend voor het aantal calorieën dat we binnenkrijgen. Hierdoor speelt dit ook een belangrijke rol bij een gezond voedingspatroon.

Een gezond voedingspatroon 

Een gezond voedingspatroon is erg belangrijk om ons lichaam goed te laten functioneren. We moeten zorgen dat ons lichaam voldoende energie- en bouwstoffen binnenkrijgt om de dag goed door te komen. Ook moeten we genoeg vitamines en mineralen binnenkrijgen om het lichaam goed te ondersteunen. Vaak komt dit neer op voldoende groente, fruit, peulvruchten, noten, vis en volkorenproducten eten met zoveel mogelijk onverzadigde vetten. Daarnaast moeten we zout, suiker en vlees juist minder eten. 

Eten zelf klaarmaken 

Doordat we allemaal drukke volle dagen hebben vergeten we soms zelf eten te maken. Vaak gaan we voor de eenvoudige oplossing en bestellen daarom eten. We weten hierdoor niet precies wat er allemaal in zit en hebben hierdoor geen invloed op wat we precies eten. Er zitten vaak meer calorieën in het bestelde eten ook vaak meer olie en zout. Wanneer we zelf ons eten maken hebben we zelf invloed op alles wat er in het eten gaat. Om een gezond eetpatroon te krijgen is het daarom handig om als eerste stap altijd zelf je eten te bereiden. Maak het jezelf zo makkelijk mogelijk door alvast voor meerdere dagen boodschappen te doen, zodat je niet na een lange dag werken nog je boodschappen moet halen. Heb je na het eten ook veel geplant staan en heb je eigenlijk niet heel veel tijd om te koken? Zorg er dan voor dat je in het weekend al verschillende maaltijden maakt zodat je ze alleen nog maar hoeft op te warmen. Of snij alvast alles en doe het in bakjes, dit scheelt een hoop tijd als je gaat koken. Een recept dat lekker is en eenvoudig om te maken is een ovengerecht. Vaak hoef je hiervoor alleen groentes te snijden en het vervolgens in een ovenschaal te doen en daarna is het alleen nog wachten tot de groentes klaar zijn. Met een heteluchtoven gaat dit snel en eenvoudig en dan kan je nog anderen klusjes doen terwijl het eten in de oven gaar aan het worden is.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Latest Recipes

- Advertisement -spot_img

More Recipes Like This

- Advertisement -spot_img