Alles over een gezonde levensstijl en meer...

Je tuin opknappen en klaar maken voor het lekkere weer

Must Try

We hebben tot op heden nog niet extreem lekker weer gehad in Nederland maar daar lijkt aankomende maand verandering in te komen. Daarom is het helemaal geen gek idee om toch nog even wat aandacht te geven aan je tuin. Je wilt natuurlijk wel lekker kunnen genieten van de lekkere zonnige dagen zonder dat je op dat moment nog bepaalde dingen moet doen om uiteindelijk te kunnen relaxen. Daarom is het belangrijk om even te kijken naar de verschillende elementen in je tuin zodat je voor jezelf een plan kan gaan maken wat je wel en niet wilt aanpakken. In deze blog geven we je een aantal handig tips die je kunnen helpen wanneer je jouw tuin wilt opknappen en er vervolgens iets moois van wilt maken.

Opruimen, schoonmaken en bijwerken

Het is belangrijk om te kijken welke elementen je eerst wilt aanpakken. In eerste instantie is het slim om bijvoorbeeld je tuin op te ruimen. Staan er nog bepaalde dingen in die je in iedergeval niet meer wilt of gaat gebruiken? Zet deze in de schuur of breng ze weg. Gooi nooit zomaar iets weg als het nog in goede staat is. Via bijvoorbeeld Marktplaats of Facebook kan je dit nog gemakkelijk verkopen of weggeven. Vervolgens is het slim om je tuin even goed schoon te maken. Veeg je tuin aan, maak al je tuinmeubelen schoon en check even op ongedierte. Vervolgens is het slim om te kijken of je bepaalde planten of struiken nog kan snoeien.

Nieuwe look&feel

Vervolgens is het slim om te kijken of je een nieuwe look&feel kan creëren in je tuin. Neem bijvoorbeeld een aantal nieuwe tuinmeubelen. Zo kan je heerlijk genieten van je nieuwe loungeset. Of neem bijvoorbeeld een dining loungeset. Het is slim om vooraf goed op te meten wat voor soort tuinmeubelen je kwijt kan. Wanneer je dit aan het opmeten bent kan je direct online kijken of er in die maten nog iets beschikbaar is.

Handige tips en tricks

Wanneer je jouw tuin gaat opknappen is het slim om goed in de gaten te houden waar de zon vandaan komt. Je kan dit het beste al vanaf het begin bekijken zodat je niet op een gegeven moment iets bouwt (bijvoorbeeld een overkapping) die vervolgens de zon in je tuin blokkeert.

Doe inspiratie op via bijvoorbeeld Pinterest. Online is er ontzettend veel te vinden over nieuwe ideeën voor in jouw tuin.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Latest Recipes

- Advertisement -spot_img

More Recipes Like This

- Advertisement -spot_img