Alles over een gezonde levensstijl en meer...

Honden die kleding dragen – is het echt nodig?

Must Try

We zijn zo gesteld op onze trouwe viervoeters, dat ze soms gelijkwaardig aan kinderen worden behandelt. Praten tegen je hond is tot daar aan toe, maar in het ergste geval eten de beestjes mee aan tafel of dragen ze kleding.

Ja, honden die kleren dragen. We kijken er vaak raar van op. Maar het gebeurt elke dag: iemand staat op en kleedt zijn geliefde huisdier in een handgemaakt of speciaal besteld kledingstuk. Misschien kleed je je hond ook aan. Als je dat doet, weet je misschien al waarom. Als je je hond niet aankleedt, vraag je je waarschijnlijk af: is het echt nodig?

Nou, is het dat?

Eerlijk gezegd is er niets mis met het aankleden van je hond. Maar er is een verschil tussen het veranderen van uw hond tot hip item en hem of haar gewoon beschermen tegen verschillende weersomstandigheden.

Als je een kleine hond hebt met weinig vacht, zoals Chihuahua's en Yorkies, en je woont op een kale toendra in Minnesota, kan je lieve hond midden in de winter baat hebben bij hondenkleding. U kunt in dergelijke gevallen zelfs wat oorbeschermers en laarsjes voor de pup aantrekken.
Met de juiste uitrusting kunnen jij en je licht gecoate Great Dane of Beagle tijdens de wintermaanden nog steeds het buitenleven genieten om wat broodnodige frisse lucht en lichaamsbeweging te krijgen, terwijl je je dierbare metgezel warm en comfortabel houdt.

Honden met zo'n dunne vacht of dunnere lichaamstypes hebben wat extra bescherming nodig tegen de omstandigheden. Een Siberische Husky of een Sint Bernard hebben dat dan weer niet nodig omdat ze goed geschikt zijn voor dergelijke regio's.

Regenjassen voor iedereen

Als je een fervent hardloper bent en het niet erg vindt om in de regen te rennen, kun je je hond nog steeds meenemen als je ze een regenjas aantrekt. Als het een warme regen is, zullen jij en je huisdier het waarschijnlijk niet erg vinden, maar die koudere motregenruns kunnen voor jullie beiden behoorlijk ongemakkelijk worden. Trek dan allebei je regenkleding aan. Het maakt niet uit welk type vacht uw hond heeft: in dit geval is het wijs om je aan de elementen aan te passen. Vergeet ook niet bij terugkomst, voor je zelf onder een warme douche springt, je hond ook af te drogen met een handdoek.

Poot-slijtage

Als u van plan bent om uw hond ergens mee naartoe te nemen met heet asfalt of pijnopwekkende ijs, zoek dan wat bescherming voor de pads van uw puppy, bijvoorbeeld met hondenlaarsjes.

Verkleden om je aan te kleden

Outdoor uitrusting is dus een kwestie van het beschermen van uw huisdier tegen koude en vochtige of andere ongemakkelijke omstandigheden. Om andere redenen je beestje aankleden is een kwestie van menselijke voorkeur. Hoewel er geen kwaad in zit, is het zeker niet nodig en het kan zelfs een beetje beperkend aanvoelen voor uw huisdier om iets te dragen wanneer het perfect comfortabel is bij goed weer. Als u uw hond in kleding wilt kleden, controleer dan de reactie. Als hij of zij ongemak uitstralen, heroverweeg dan uw plan om uw hond aan te kleden.

Au natural is echt het beste

Onder ideale klimaatomstandigheden is de vacht van uw hond mooi. Zolang de vacht van uw hond gezond en glanzend is, waarom laat u hem dan niet au natural gloeien? Vaak is dit de beste manier om je hond een hond te laten zijn.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Latest Recipes

- Advertisement -spot_img

More Recipes Like This

- Advertisement -spot_img