Alles over een gezonde levensstijl en meer...

Zo houd je je tuin gezond zonder pesticiden!

Must Try

In onze tuinen gebruiken we jaarlijks talloze pesticiden, en dat stapelt op. Al deze chemicaliën infiltreren de grond en je voedsel. Deze stoffen zijn gevaarlijk voor uw kinderen en huisdieren. Waarom dit risico nemen, als u uw tuin ook zonder pesticiden kunt beschermen?
De methoden voor natuurlijke plaag preventie zijn verrassend eenvoudig en effectief. Velen van hen zijn ook betaalbaarder dan chemische pesticiden. Win-win! Dus bent u klaar om op een milieuvriendelijke manier van tuinongedierte af te komen? Blijf lezen voor vijf eenvoudige manieren om uw tuin te beschermen.

1. Compost in de hoek

Veel ongedierte wordt aangetrokken door ontbindende planten en voedsel. Als je een compostbak in je achtertuin hebt, zorg dan dat deze in een uithoek van je tuin staat. Insecten zijn belangrijk voor het ontbindingsproces, en een compostbak is een goede manier om voedselafval weg te gooien. Maar houd de bak uit de buurt van kwetsbare delen van je tuin, zodat ongedierte zich niet kan verspreiden. Haal ook tijdig dode planten, bladeren en puin uit uw tuin. Ook dit trekt ongedierte aan.

2. Variatie

Biodiversiteit is een van de goocheltrucs van de natuur. Het stimuleert planten niet alleen om gezond en sterk te worden, maar het voorkomt ook ongedierte. Voorkom dat ongedierte zich gemakkelijk kan voortplanten en spreid verschillende planten tussen je groente- en fruitplanten. Neem enkele planten op die ongedierte van nature afstoten. Zoals petuniabloemen, die bladluizen en kevers afweren. Chrysanten weren zilvervisjes, kakkerlakken en kevers af. Het toevoegen van biodiversiteit aan uw tuin zal ook de insecten aantrekken die u nodig heeft voor een gezonde tuin. Bloemen trekken immers bestuivers aan zoals bijen en vlinders.

3. Bestrijd ongedierte met ongedierte

Er zijn tal van insecten die geen bedreiging vormen voor uw tuin., zoals bidsprinkhaan, lieveheerstbeestjes, modder wespen en zweefvliegen. Ook kun je engerlingen bestrijden door aaltjes tegen engerlingen los te laten. Deze beestjes helpen ongedierte te voorkomen dat schade aanricht. Je kunt deze krijgers lokken of ze kopen bij je lokale tuinwinkel.
Er zijn ook dieren die kunnen helpen met uw ongedierteprobleem. Hagedissen en padden eten graag slakken en slakken. Als u deze soorten in uw tuin kunt introduceren, kunt u uw naaktslakprobleem elimineren.

4. Spice it up!

Als je nog geen kruiden en specerijen in je tuin kweekt, zou je dat moeten doen. Ze zijn niet alleen heerlijk in maaltijden, maar ze beschermen ook je tuin tegen ongedierte. Kruiden en specerijen hebben sterke geuren die veel plagen haten. Enkele voorbeelden zijn bieslook, knoflook, munt en basilicum. Zo hebben konijnen een hekel aan knoflook en helpt kattenkruid met het afstoten van ongedierte. Maar als u of uw buren een buitenkat hebben, kunt u een nieuwe plaag naar uw tuin trekken…

5. Kweek gezonde planten

Zoals elk roofdier in het dierenrijk, zullen plagen op de zwakken jagen voor de sterken. Gebruik dit principe als motivatie voor je tuinieren. Gezonde en sterke planten zullen minder snel ongedierte aantrekken. Zwakke, kleine en zieke planten zijn gemakkelijke doelwitten. Door de optimale omstandigheden van elke plant te onderzoeken worden je planten groot en sterk. Verdiep je in hun ideale grond-, licht-, mest- en oogstomstandigheden. Organiseer je tuin op een manier die je planten succesvol maken. Zet planten die veel water nodig hebben in één sectie. Planten die liever met rust gelaten worden, kunnen aan de andere kant samengaan.
Verwijder tuinongedierte met bovengenoemde methoden, en je zal snel schonere en duurzamere producten uit je tuin oogsten!

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Latest Recipes

- Advertisement -spot_img

More Recipes Like This

- Advertisement -spot_img