Alles over een gezonde levensstijl en meer...

Zo bereid je jouw eindexamens voor

Must Try

Ga je dit jaar naar je laatste jaar op de middelbare school en moet je dus je eindexamens doen? Dat kan veel stress opleveren! Op deze manier zorg je ervoor dat je goed voorbereid bent.

Oefenexamens

Waarschijnlijk ben je er op school al mee bezig: oefenexamens. Dit zijn examens met vragen van hetzelfde niveau als je eindexamen. Je kunt online ook heel veel oude examens vinden van de afgelopen jaren. Door deze examens te blijven oefenen en herhalen wen je aan het niveau en zal je eigen eindexamen je daarom makkelijker afgaan. Zorg ervoor dat je elk examen in één keer afmaakt. Op die manier wen je aan de tijdsduur van de echte examens en kom je niet voor verrassingen te staan. Ook train je op die manier je spanningsboog.

Examentraining

Examentraining is super handig als je vaak fouten blijft maken bij de oefenexamens of niet goed weet hoe je de vragen moet beantwoorden. Heb je het gevoel dat je op school niet genoeg aandacht krijgt van de leerkrachten om de stof te begrijpen? Bij examentrainingen krijg je de hele dag de aandacht en tijd om al je vragen te stellen. Je kunt er ook voor kiezen om bijles te nemen of een online cursus te volgen.

Creëer een rustige werkplek

Begin op tijd met leren en doe dit in een rustige omgeving! Zorg er bijvoorbeeld voor dat je kamer opgeruimd is. Rommel in je kamer kan je namelijk onbewust een onrustig gevoel geven. Daarnaast is het fijn om in een omgeving te leren waar je niet continu gestoord wordt door andere mensen. Laat je familie dus weten dat je gaat leren en dat je liever niet gestoord wil worden. Zet ook je telefoon elke dag een paar uur uit. Wanneer je goed bezig bent met leren zal je je telefoon op een gegeven moment vanzelf vergeten. Weet je niet waar je moet beginnen met leren? Maak dan eerst een overzichtelijke planning voor jezelf. Vergeet ook niet om af en toe een pauze in te lasten.

Leef gezond

Het is heel belangrijk om gezond te leven als je je voorbereid voor je eindexamens en tijdens de examens zelf. Slaap voldoende, eet gezond en drink genoeg water. Het is niet verstandig om dit jaar te roken, drinken of veel fastfood te eten. Je concentratie verminderd hierdoor en dat maakt het super lastig om goed te leren. Drink ook niet te veel cafeïne en laat energiedrankjes staan. Kies in plaats daarvan voor fruit en noten om meer energie te krijgen.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Latest Recipes

- Advertisement -spot_img

More Recipes Like This

- Advertisement -spot_img