Alles over een gezonde levensstijl en meer...

Marketing ideeën voor bedrijven

Must Try

Wanneer je je eigen bedrijf, brand, webshop of winkel hebt is het belangrijk om klanten te trekken. Daarom is het verstandig om een aantal goede marketing ideeën te bedenken die ervoor zorgen dat jouw klanten je trouw zullen blijven. In dit blog zet ik een paar creatieve en handige marketing trucs op een rijtje.

Mailing list

Een mailing list is misschien een voor de hand liggend idee, maar het werkt altijd heel erg goed. Zorg ervoor dat je emailadressen van klanten voor de mailing list verzamelt door er bij evenementen of op je social media kanalen naar te vragen. Vraag hierbij altijd om toestemming. Daarnaast is het belangrijk dat de mails er goed uitzien. Gebruik je creativiteit! De mails moeten passen bij het product dat je verkoopt. Kies dus voor de juiste foto’s en video’s om te delen, de juiste tekst om te vermelden en het juiste lettertype. Zorg er ook voor dat het logo van je bedrijf (als je die hebt) er in staat, de spelling in orde is en de kleuren van de mail overeenkomen met je brand.

Polaroidfoto’s

Ben je op zoek naar een leuke marketing truc die je kunt gebruiken tijdens evenementen of in je shop? Neem een polaroidcamera mee! Je kunt dan tijdens het evenement foto’s maken van mensen met hun gekochte product. Mensen houden van foto’s maken. Zeker als de foto analoog wordt gemaakt en ze hem zelf mee naar huis mogen nemen. Met photoflyer kun je de polaroidfoto’s personaliseren door jouw merk erop te plaatsen, zodat mensen het beter zullen onthouden en je kunnen taggen als ze de foto online plaatsen. De branded photo frames zijn stickers. Je kunt ze dus heel gemakkelijk maken: je maakt de foto, de foto wordt automatisch uitgeprint en dan hoef je alleen nog maar het stickerframe op de foto te plakken!

Visitekaartjes

Visitekaartjes zijn – ondanks de digitale tijd waarin we leven – nog steeds een goede tool om klanten mee te trekken. Je kunt ze weggeven en in je winkel of bedrijf neerleggen. Bij een visitekaartje is het belangrijk dat er de juiste informatie op staat. Vermeld in ieder geval je contactgegevens (emailadres en eventueel telefoonnummer), je website en social media kanalen. Op die manier weten je klanten waar ze je kunnen vinden en hoe ze contact met je op kunnen nemen. Zorg er daarnaast voor dat het kaartje je aandacht trekt en dat het ontwerp ervan bij de sfeer van jouw bedrijf past. Wil je liever iets anders dan een visitekaartje weggeven? Denk dan bijvoorbeeld aan een pen, sticker of blocnote.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Latest Recipes

- Advertisement -spot_img

More Recipes Like This

- Advertisement -spot_img