Alles over een gezonde levensstijl en meer...

Zeeland, de veelzijdige provincie

Must Try

Zeeland is de provincie waar velen van ons wel eens een keer geweest zullen zijn op vakantie of voor een dagje uit. Veel mensen zullen Zeeland kennen van de verschrikkelijke watersnoodramp van 1953. Deze watersnoodramp is de grootste natuurramp in de Nederlandse naoorlogse geschiedenis. Wanneer na een zware noordwesterstorm de dijken bij Zeeland, Zuid-Holland en Noord-Brabant doorbreken komen meer dan 1800 mensen om het leven. Maar Zeeland heeft zich daarna hersteld en is nu weer een florerende provincie goed beschermd door de Deltawerken. Zeeland werd een provincie van landbouwers en vissers. Hardwerkende mensen die houden van hun provincie. Zeeland staat naast de prachtige duinen en stranden ook bekend om de leuke dorpjes waar je nog veel van de geschiedenis terug kan vinden. En natuurlijk om de mosselen die een groot deel van de werkgelegenheid bepalen. In vrijwel ieder Zeeuws restaurant staan de mosselen wel op de menukaart.

Zeeland de vakantie provincie

Statistisch gezien schijnt de zon in de kustprovincies vaker dan in de rest van het land. Zeeland staat wat betreft het aantal zonne-uren per jaar ook in de top. Dat is één van de redenen dat Zeeland een geliefde vakantie bestemming is. Zeeland heeft veel stranden en mooie duinstroken waar je heerlijk kunt fietsen of wandelen. Ook de stranden zijn een veel bezochte locatie het hele jaar door. In de zomermaanden wordt Zeeland overspoeld door toeristen maar ook in de wintermaanden komen steeds meer mensen even lekker ontspannen en uitwaaien in Zeeland. Er staan inmiddels veel vakantieparken in zeeland die een groot deel van het jaar volgeboekt zijn. Naast de vakantieparken zijn er ook nog eens veel campings en hotels waar veel toeristen hun vakantie doorbrengen.

Zeeuwse specialiteiten

Zeeland staat ook bekend om zijn specialiteiten. Zeeland wordt omgeven door de zee dus het is niet verrassend dat vis één van de specialiteiten van deze provincie is. Mosselen, oesters en garnalen worden in grote hoeveelheden gevangen en zijn terug te vinden op de menukaarten van de restaurants. Naast de vele visspecialiteiten is ook de Zeeuws bolus beroemd en geliefd. Een Zeeuwse bolus wordt gemaakt van wit brooddeeg gerold in basterdsuiker, kaneel en soms citroenzest en veel stroop. Je krijgt er vieze handen van als je zo’n heerlijke bolus eet maar het is het waard. En dan natuurlijk de Zeeuws boterbabbelaar. Je kent ze vast wel de caramel snoepjes in van die mooie blikjes. Van de boterbabbelaar is ook een likeur te verkrijgen.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Latest Recipes

- Advertisement -spot_img

More Recipes Like This

- Advertisement -spot_img