Alles over een gezonde levensstijl en meer...

5 tips voor een veilig en efficiënt magazijn

Must Try

Bij het beheren van een magazijn kunnen uw taken en verantwoordelijkheden sterk variëren. Van het begeleiden en evalueren van werknemers tot zaken als verzending, inkoop, ontvangst, voorraadbeheer, opslag en distributie van goederen. Het runnen van een efficiënt, veilig en productief magazijn is een veelzijdige taak, maar er zijn enkele richtlijnen die u kunt volgen om ervoor te zorgen dat u geweldig werk levert terwijl u uw werknemers en uw merchandise op de beste manier beschermt.

Prioriteit geven aan magazijnveiligheid

Houd het magazijn schoon, netjes en georganiseerd. Gangpaden en loopbruggen moeten ten alle tijden leeg gehouden worden. Niet alleen op de vloer, maar ook boven het hoofd. Laat hier bijvoorbeeld geen kabels hangen. Laat in het algemeen geen dozen of koopwaar achter waar mensen kunnen struikelen. Markeer alle voetgangerspaden, rijbanen en hellingen met een goed zichtbare vloermarkering. 

Goede verlichting

Zorg ervoor dat alle gebieden goed verlicht zijn. Felle lichten bevorderen de alertheid en veiligheid van uw medewerkers op de werkplek. Het helpt hen wakker te houden en bewust te maken van hun omgeving. Zorg ervoor dat gloeilampen onmiddellijk worden vervangen wanneer ze uitgaan en dat er geen donkere gebieden in het magazijn zijn.

Train medewerkers over algemene magazijnveiligheidspraktijken

Alle magazijnmedewerkers moeten een opleiding volgen over de veiligheidsnormen van het magazijn en schriftelijk bevestigen dat ze een adequate opleiding hebben gevolgd. Veel verwondingen zijn het gevolg van onjuiste materiaalbehandeling of het verkeerd gebruik van zware apparaten. Leer in het veiligheidsprogramma hoe medewerkers zware voorwerpen op dienen te pakken, te bereiken en te dragen. Richt ook een sectie in over de veiligheid van het laadperron , inclusief het beperken van de hoogte van gestapelde pallets en het vrijhouden van obstakels in het dokgebied.

Train medewerkers die mechanische apparatuur gebruiken

Een gebruikte heftruck kopen maakt het werk in een magazijn veel makkelijker, maar train uw medewerkers alvorens ze heftrucks of andere zware mechanica gebruiken, zoals heftrucks, elektrische stapelaars, vorkheftruck. Zorg ervoor dat deze medewerkers zijn opgeleid om gevaren te identificeren, er snel op te reageren, veiligheidsprotocollen te volgen en speciale zorg te dragen in het laadperrongebied.

Handhaaf de veiligheidsvoorschriften

Dergelijke regels zijn ontworpen om verwondingen van werknemers te voorkomen. Handhaaf de veiligheidsvoorschriften door waar nodig herinneringsborden te plaatsen en werknemers te straffen die regelmatig de veiligheidsvoorschriften negeren. Maak geen uitzonderingen, en straf consequent wanneer iemand de regels negeert of overtreedt. Leer uw medewerkers over geschikte beschermende kleding zoals helmen, laarzen met stalen tenen, veiligheidsbrillen en zware handschoenen. Zorg ervoor dat heftruck- of andere machinebedieners goed zijn opgeleid om alleen aangewezen rijstroken te gebruiken bij het verplaatsen van dergelijke apparatuur door het magazijn.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Latest Recipes

- Advertisement -spot_img

More Recipes Like This

- Advertisement -spot_img