Alles over een gezonde levensstijl en meer...

Vissen als hobby

Must Try

Heel erg veel Nederlanders vissen voor hun plezier in hun vrije tijd. Mensen ervaren het als rustgevend en komen er met een goed gevoel van terug. Vissen kan je natuurlijk op verschillende manieren doen. Je kan het professioneel aanpakken en echt met verschillende hengels aan de slag te gaan. Maar je kan het natuurlijk ook op je eigen manier doen in je rubberboot met stootwillen (voor het geval dat…) en met 1 simpele hengel, dan kom je ook al een heel eind! Vissen hoeft ook niet altijd vanuit een bootje, het kan ook gewoon vanaf de kant. Het verschilt per soort vis waar je ze kan vinden. Sommige houden er juist van om dicht langs de kant te liggen en anderen houden meer van veel zwemmen in wat dieper water.

Vrije tijd vissen

Hoe leuk is het als je in je vrije tijd, met een lekker zonnetje kan gaan vissen. Je bent lekker in de buitenlucht en het is een goede vrije tijds besteding. De beste manier om een goede visser te worden, is door te beginnen met een vaste hengel. Met een vaste hengel wordt een hengel zonder werpmolen, een “stok” met daaraan een tuigje bedoelt. Een tuigje is de naam van je lijntje met daaraan de dobber, wat loodjes en de haak. Met een vaste hengel kun je al best grote vissen vangen! Het makkelijkste is het om te beginnen op stilstaand of heel langzaam stromend water. Daar blijft je dobber op zijn plekje liggen en kun je ook een voerplekje maken. Door te oefenen met een vaste hengel leer je de basis van het vissen het allerbeste. Ook is het belangrijk om je goed in te lezen over bepaald aas en voer.

Professioneel vissen

Is de manier van vissen die we hierboven hebben benoemd nou net iets te simpel of te saai voor ou? Dan is karpervissen echt iets voor jou. Voor de echte professionele vissers is karpervissen een goede vrije tijdsbesteding. De karper behoort tot de grootste en sterkste zoetwatervissen van Nederland. Karpers kunnen tot wel 125cm lang worden en gewichten bereiken tot maximaal 45kg. En dat maakt karpervissen natuurlijk nog een heel stuk spannender dan vissen voor de lol! Karpervissen vereist daarentegen wel een hoop meer kennis dan “gewoon” vissen en doe je niet zomaar. Wil je echt voor een langere tijd gaan karpervissen? Dan is een Beetmelder zeker geen overbodige luxe. Hierdoor krijg je nog sneller door of de karper in je aas heeft gebeten!

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Latest Recipes

- Advertisement -spot_img

More Recipes Like This

- Advertisement -spot_img