Alles over een gezonde levensstijl en meer...

Kamperen op de Flakkee

Must Try

Wanneer je op een camping in zeeland staat kun je niet heen om de Flakkee. Dit is een gebied waar enorm veel natuur te bewonderen is. Dit is een geweldige kans voor iedereen om even de stekker uit het stopcontact te halen en weg te komen van je scherm. In deze buitenlucht even geen computers, tablets of televisies want er is zoveel meer te doen waarvoor geen elektronica nodig is. Je kunt bijvoorbeeld gaan paardrijden door de duinen en over het strand. Met je eigen paard of met een van de lokale manege. Er zijn ook campings in friesland die zelf paarden en pony’s hebben staan waar je mee kunt knuffelen of een ritje mee kunt maken. Ook zijn er veel wateractiviteiten die je kunt doen zoals suppen of vissen. Maar natuurlijk kun je ook een fietsrit maken om zo snel veel te zien, zo kun je tussendoor ook even stoppen om gemakkelijk even te gaan zitten en te genieten van het uitzicht.

Eten onder de sterrenhemel

Helemaal in verbinding met de natuur, wanneer je campings in friesland krijg je de kans om in contact te komen met de natuur, dieren in het wild te ontmoeten zoals zwijnen en herten en de sterren te zien ver weg van de felle lichten van de grote stad. Dat is toch even anders. Wanneer je een grote pot eten hebt gemaakt boven het vuur wat maar niet aanging dan voelt dat als een hele prestatie en kom je volledig tot rust. Er is niks anders wat hierop lijkt. Iedereen waarmee je op vakantie bent zult nieuwe vaardigheden ontwikkelen tijdens het kamperen, of dat nou kerven in hout is, knopen leggen of hoe je een tent op moet zetten. Je krijgt niet vaak de kans om deze dingen uit te oefenen tijdens drukke werkschema’s.

Jongeren op de camping

Hoewel de voordelen van kamperen voor volwassen natuurlijk ook van toepassing zijn op jongeren, zijn er ook een aantal voordelen die specifiek goed zijn voor de jongere kampeerders die verblijven bijvoorbeeld op camping in zeeland. Educatieve mogelijkheden voor kinderen is tijd die wordt besteed aan leren. Wat een van de redenen is waarom scouting programma’s zo waardevol zijn. Ze faciliteren kampeer ervaringen die zijn opgebouwd om kinderen nieuwe dingen te leren zoals vissen, knopen leggen, vuur maken, koken, wandelen, veiligheid en eerste hulp. Kinderen worden geleidelijk onafhankelijker en leren vertrouwen te krijgen in hun eigen capaciteiten. Banden tussen familieleden versterkt enorm. Dit wordt van generatie op generatie doorgegeven.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Latest Recipes

- Advertisement -spot_img

More Recipes Like This

- Advertisement -spot_img