Alles over een gezonde levensstijl en meer...

Een inboedelverzekering is niet verplicht maar wel aan te raden

Must Try

Het gebeurt de beste: je bent aan het werk op de laptop en je wilt een slokje koffie nemen en voor je het weet valt je kopje, met inhoud en al, op je laptop. Dan heb je dus direct een probleem. Je hebt die laptop nodig voor je werk of voor school en je moet 'm dus op zeer korte termijn kunnen vervangen. Het is dan slim om een beroep te doen op je inboedelverzekering. Een inboedelverzekering is voor iedereen een goede, verstandige verzekering om af te sluiten. Deze verzekering is niet verplicht, maar een inboedelverzekering kan er wel voor zorgen dat jij je geen zorgen hoeft te maken als er een ongelukje gebeurt in huis.

Wat valt er onder de inboedelverzekering?

Onder de inboedelverzekering valt alles in je huis dat niet aan je huis vast zit. Dat geldt dus voor je bank en je bed, maar ook voor de spullen in je keukenkastjes en de wasmachine. Wist je dat je ook een beroep kunt doen op je inboedelverzekering op het moment dat je zwevend gelegde vloer beschadigd is geraakt? Je inbouwoven valt echter niet onder de inboedelverzekering. Voor alle vaste spullen in je huis, de verlijmde vloer, de deuren, de inbouwoven, het dak, etc. heb je een opstalverzekering nodig. Een opstalverzekering is verplicht voor huiseigenaren. Wanneer je een huis huurt, dient de verhuurder te zorgen voor een opstalverzekering.

Wat zijn nog meer verstandige verzekeringen?

Een aansprakelijkheidsverzekering is een aanrader. Trapt je kind de voetbal door het raam van de buren? Dan springt je aansprakelijkheidsverzekering in. Steeds populairder is de huisdierenverzekering. Deze verzekering zorgt ervoor dat je je huisdier altijd de zorg kunt geven die het nodig heeft. Eigenlijk net als jouw eigen zorgverzekering. Je mag nog steeds zelf kiezen waar je je huisdier wilt laten behandelen, je bent niet gebonden aan voorgeschreven dierenartsen voor jouw hond of kat.

Check je verzekeringen eens per jaar

Nu het leven steeds wat duurder wordt, is het zaak om op de kleintjes te gaan letten. Het is daarom verstandig om al je verzekeringen eens per jaar eens goed na te lopen. Misschien is je gezinssituatie veranderd of heb je nieuwe, dure, meubels gekocht. Je bent misschien verhuisd naar een huurhuis of je rijdt een stuk minder auto of je hebt je auto zelfs weg gedaan. Allemaal zaken die van invloed kunnen zijn op de hoogte van de verzekeringspremie die je betaalt. Zorg ervoor dat je nooit onder-, maar ook nooit oververzekerd bent!

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Latest Recipes

- Advertisement -spot_img

More Recipes Like This

- Advertisement -spot_img