Alles over een gezonde levensstijl en meer...

Een gezonde woning

Must Try

In je eigen huis wil je je veilig en prettig voelen. Toch zijn er heel veel woningen met een ongezonde leefomgeving. Een gezonde woning is heel belangrijk, zodat jij je niet alleen prettig voelt, maar ook gezond blijft. Wat is een gezonde woning en wat kun je doen om het leefklimaat te verbeteren?

Ventilatie

Het belangrijkste voor een gezonde woning is om voldoende te ventileren. Door de woning te ventileren wordt de lucht ververst en kunnen schadelijke stoffen zich minder goed ophopen. Denk bijvoorbeeld aan schimmel en huisstofmijt. Woon je bij een snelweg of een drukke weg? Dan kun je de woning het beste ventileren buiten de spitsuren om.

Isolatie

Ook een goede isolatie is belangrijk voor een gezonde woning. Je kunt de muren en vloer isoleren, maar soms komt er ook veel kou van de ramen af. Het is dan handig om isolerende raamdecoratie te bestellen, bijvoorbeeld bij Veneta.com. Door de woning goed te isoleren, heb je minder kans op tocht en blijft de warmte beter binnen. Dit zorgt ervoor dat je minder hoeft te stoken en dat je binnen een aangename temperatuur kunt creëren. Dit is niet alleen goed voor het leefklimaat in je woning, maar ook voor je energieverbruik. Je verbruikt dan minder energie en vermindert daarmee je ecologische voetafdruk.

Asbest

Asbest werd vroeger gebruikt als isolatiemateriaal en brandvertrager. Het inademen van asbestvezels kan echter kanker veroorzaken. Het is daarom verstandig om asbest zoveel mogelijk te vermijden. Heb je een wat oudere woning waar asbest is gebruikt? Dan is het soms verstandig om de asbest te laten verwijderen. Soms mag je dit zelf doen, maar vaak moet je hier een professioneel bedrijf voor inhuren. Asbest mag je alleen met toestemming van de gemeente verwijderen. Informeer hier dus naar als je asbest in je huis hebt.

Overlast

Het is daarnaast goed om de woning zo goed mogelijk tegen overlast te beschermen. Geluidsoverlast kan je bijvoorbeeld wakker houden en leiden tot stress en een hoge bloeddruk. Geluidsoverlast kun je bijvoorbeeld tegengaan door enkel glas door dubbel glas te vervangen of geluidsisolatie aan te brengen. Soms helpt het ook om met oordoppen in te slapen. Ook kun je stankoverlast hebben. Stankoverlast kan leiden tot geïrriteerde slijmvliezen, hoofdpijn en een slechte nachtrust. Houd het huis daarom goed schoon en pak stankbronnen direct aan.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Latest Recipes

- Advertisement -spot_img

More Recipes Like This

- Advertisement -spot_img