Alles over een gezonde levensstijl en meer...

Welke vorm van fitness past bij jou?

Must Try

Nu er een einde lijkt te komen aan de maatregelen rondom de pandemie, is het tijd om ons oude leven weer op te pakken. De afgelopen twee jaar heeft ons in ieder geval geleerd hoe we onze levensstijl kunnen aanpassen en er zijn dan ook een paar ongeschreven regels bijgekomen die stiekem best fijn zijn. Zo vind ik het helemaal niet erg dat ik een onbekende niet direct drie zoenen hoef te geven en sta ik het liefst op afstand van anderen in de rij bij de supermarkt. Toch kijk ik er enorm naar uit om mijn normale levensstijl weer op te pakken. Met vrienden naar een festival, een weekendje weg met familie en misschien wel een date in de bioscoop. Ook voldoende beweging moet weer terugkomen in mijn dagelijkse routine want eerlijk is eerlijk, de afgelopen twee jaar zijn niet mijn meest actieve jaren ooit. Ik ben daarom op zoek gegaan naar welke manier van beweging ik het liefst doe en stuitte daarbij op verschillende vormen van fitness. Benieuwd welke vorm het best bij jou past om je week mee in te plannen? Dan lees je hier meer over Crossfit, cardio en krachttraining.

Crossfit

Bij Crossfit wordt gewichtheffen, atletiek en gymnastiek gecombineerd in één trainingsvorm. Functionele bewegingen worden op een gevarieerde manier, in een hoge intensiteit, zo snel mogelijk uitgevoerd. Zie jezelf bij Crossfit door obstakels klimmen, aan touwen slingeren, tractorbanden ronddraaien en met zware barbells aan de gang gaan. De gedachte achter Crossfit is dat de combinatie van de drie factoren ervoor zorgt dat je lichaam zich niet eenzijdig ontwikkeld. Bij Crossfit is een goede opwarming cruciaal, gevolgd door een technisch gedeelte waarin je nieuwe bewegingen leert en vervolgens voer je de workout of the day uit.

Cardio

Cardiofitness kennen we waarschijnlijk allemaal wel. Je traint je lichaam hierbij op het verhogen van de zuurstofopname, het verbeteren van de bloedsomloop en je richt je tijdens de training op een bepaald niveau van je hartslag. Dit doe je voornamelijk met lange duurtrainingen op een lage intensiteit, denk aan hardlopen, fietsen, roeien en zwemmen. Cardio wordt gezien als de meest bekende manier om af te vallen, maar dat is het eigenlijk niet. Hiervoor heb je namelijk ook de inzet van spieren voor nodig.

Krachttraining

Misschien wel de meest bekende vorm van fitness is krachttraining. Het draait hierbij om het vergroten van kracht, de groei van spiermassa en toename van uithoudingsvermogen. In een korte periode eis je een grote inspanning van je spieren. Tijdens de training verbruik je vooral koolhydraten, maar na het sporten verhoogt de vetverbranding. Het is bij vooral bij krachttraining belangrijk dat je genoeg voedingsstoffen op tijd binnen krijgt. Online is veel informatie te vinden over voeding tijdens krachttraining, maar je kunt ook fitness maaltijden bestellen. Zo weet je zeker dat je goed eet voor en na je training.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Latest Recipes

- Advertisement -spot_img

More Recipes Like This

- Advertisement -spot_img