Alles over een gezonde levensstijl en meer...

Trespa done right

Must Try

Trespa wordt gebruikt voor buitenbekleding, decoratieve gevels en binnenoppervlakken en is een hogedruklaminaatmateriaal dat vrij nieuw is in de bouwwereld. Architecten over de hele wereld gebruiken materiaal  om unieke gevels van gebouwen te creëren dankzij het aanpassingsvermogen, de duurzaamheid en de opvallende kleurafwerkingen. Trespa wordt niet door iedereen gewaardeerd, en wordt soms als 'goedkoop' bestempelt. De volgende projecten laten echter zien dat je met creativiteit schitterende gevels kan ontwerpen met trespa.

New Kent Road appartments (Londen, Verenigd Koninkrijk)

De buitengevel van 134 New Kent Road, gebouwd in 2012, is ontworpen door Glas Architects met behulp van een mozaïek van Trespa platen. Het gebruikte patroon weerspiegelt de geschiedenis van de locatie van dit appartement omdat het zich tussen de gebouwen van een voormalige tegelfabriek bevindt.

Als gevolg van het ingewikkelde patroon, was deskundig vakmanschap vereist om ervoor te zorgen dat de tegels en naden op maat waren gemaakt. Het gebouw kenmerkt zich door de strakke naden en de gekleurde schroeven, die perfect overeenkomen met de Trespa tegels om een gladde uitstraling te garanderen.Dit gebouw mag niet in deze lijst ontbreken vanwege de duurzaamheid en unieke uitstraling. De gevel vormt een fraai contrast met de omliggende traditionele architectuur, waardoor een aangename combinatie van oud en nieuw ontstaat.

Restaurant La Place (Houten, Nederland)

Abbink & de Haas Architectuur heeft een opvallende gevel ontworpen met een driedimensionaal mozaïekontwerp. De gevel is zodoende naar een hoger niveau gebracht. Door de tegels onder verschillende hoeken te plaatsen, geeft de reflectie van het zonlicht de illusie van verschillende kleurschakeringen in het hele gebouw, ondanks het gebruik van slechts één metallic tint uit het Trespa-assortiment. Omdat deze Trespa tegels aan een houten frame werden gelijmd, kregen de architecten meer vrijheid en konden ze daarom een breder scala aan complexe geometrische vormen gebruiken om deze spectaculaire afwerking te bereiken. Dit specifieke voorbeeld onthult de eindeloze mogelijkheden en unieke gevels die kunnen worden gecreëerd met behulp van slechts dit ene materiaal.

HEMA (Oosterbeek, Nederland)

Tijdens de renovatie van dit warenhuis werd de oorspronkelijke gevel weer zichtbaar aan de straatzijde. Architecten uit Oosterbeek werkten samen met kunstenaar Jan van IJzendoorn om dit gebouw een nieuwe look te geven. Dit voorbeeld laat zien hoe Trespa eruit kan zien als het niet gebonden is aan vlakke oppervlakken. Door de duurzaamheid en stabiliteit van Trespa zijn deze driedimensionale vormen bestand tegen de tand des tijds op deze gevel.

Voor dit ontwerp werden zeven Trespa kleuren gebruikt, waaronder vijf metallic tinten. Daardoor springt het gebouw echt in het oog, vooral omdat het zonlicht de hele dag op het oppervlak reflecteert.

Deze architectonische voorbeelden met Trespa voor buitenbekleding onthullen de eindeloze mogelijkheden om opvallende ontwerpen te maken, zelfs door slechts één vorm of kleur van dit materiaal te gebruiken. Leveranciers van Trespa kunnen de vellen op maat snijden, zodat ze bij aankomst klaar zijn om te installeren.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Latest Recipes

- Advertisement -spot_img

More Recipes Like This

- Advertisement -spot_img