Alles over een gezonde levensstijl en meer...

Gevallen waarbij je recht hebt op een vergoeding

Must Try

Als je in de hedendaagse maatschappij nooit een tegenvaller hebt, dan ben je een bijzonder geval en/of een Guus Geluk. Iedereen maakt wel eens wat mee waardoor hij of zij flink loopt te balen. Soms is zelfs dit nog zacht uitgedrukt en kun je wel janken of doe je dit ook. Dat is erg vervelend, maar er zijn methodes die de pijn kunnen verlichten. Zo heb je soms recht op een vergoeding als er wat vervelends gebeurt. Helaas zijn veel mensen hier niet van op de hoogte, ook al is het de normaalste zaak van de wereld. Juridisch gezien kun je recht hebben op veel, heel veel. Wij gaan je vertellen in welke gevallen dit is en hoe je hier aanspraak op kunt maken. 

Smartengeld

Als je een gebeurtenis hebt meegemaakt die je erg veel pijn, leed en verdriet heeft opgeleverd dan heb je wellicht recht op smartengeld. Dit kan zich bijvoorbeeld voordoen als iemand een ernstig trauma heeft overgehouden aan een bepaalde gebeurtenis. Dit kan van alles zijn, maar één ding is zeker; het is erg vervelend. De hoogte van het smartengeld is afhankelijk van vele factoren. Zo wordt er gekeken naar de leeftijd van de betrokkene, de ernst van het leed, de in de toekomst verwachte pijn, duur en aard van behandelingen, de mate waarin het effect heeft op het leven en nog veel meer. Dit is allemaal afhankelijk van de unieke situatie. Ook moet er überhaupt nog gekeken worden of er aanspraak kan worden gedaan op smartengeld. Onder andere de aansprakelijkheid, de mogelijkheid tot financieel verhaal (dan wel via de verzekering), causaal verband en nog wat andere zaken. Een letselschade advocaat kan hier allemaal mee helpen. 

Annulering vlucht

Als je een vakantie hebt geboekt, dan verheug je je hier enorm op. Je kijkt nu al uit naar de dag van tevoren. Je gaat naar bed en weet dat je toch niet zo goed kunt slapen vanwege de spanning. Midden in de nacht vertrek je naar het vliegveld en eenmaal aangekomen wordt de vlucht geannuleerd. Dit is absoluut vervelend, maar wel veel voorgekomen op Schiphol de afgelopen weken. Je hebt dan volgens een Europese richtlijn recht op een vergoeding. Voor vluchten tot 1.500km ongeveer €250,00, voor vluchten van 1.500km tot en met 3.500km €400 en voor vluchten verder dan 3.500km €600 vergoeding. Dit kan ook al het geval zijn bij vertraging, dit dient per geval bekeken te worden. Het kan zijn dat je hier in aanmerking voor komt en bij annulering krijg je sowieso je vliegticket vergoed. 

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Latest Recipes

- Advertisement -spot_img

More Recipes Like This

- Advertisement -spot_img