Alles over een gezonde levensstijl en meer...

Wat kan je maken van epoxy?

Must Try

Wanneer je rondkijkt op internet naar creatieve producten, dan ontkom je haast niet aan de term epoxy. Maar wat is dat eigenlijk en hoe kan je dit toepassen? Wat kan je er allemaal mee doen? Hier zijn wat ideetjes. Epoxy is in eerste instantie een vloeibare substantie, die je laat uitharden door het te mengen met andere substanties. Zo ontstaat er een zeer harde chemische kunsthars die je kunt gebruiken voor meerdere doeleinden. Van epoxy kun je allerlei verschillende producten maken. Hieronder staan wat voorbeelden.

Resin art

Met resin kun je verschillende leuke dingen maken. Denk aan sieraden, kunst – al dan niet gemengd met hout, onderzetters, kledinghangers, schaakborden, tafelbladen en dominostenen. Natuurlijk kan je zelf ook dingen verzinnen. Wellicht lukt het jou om bordjes te maken, of bestek of kun je zelfs een spelletje verzinnen gemaakt van epoxy resin. Er bestaan vele soorten mallen, die je kunt gebruiken om epoxy in te gieten. Zo kun je allerlei mooie items maken die ook erg populair zijn tegenwoordig. De naam resin art betekent eigenlijk: ‘kunst maken met epoxy’.

Nog veel meer toepassingen

Met epoxy kun je nog veel meer doen. Zo bestaan er epoxy gietvloeren, of epoxy vloercoatings. Deze zijn erg populair en kunnen in allerlei uitvoeringen gemaakt worden. Epoxy is erg handig om makkelijk schoon te houden, omdat het glad is en geen kieren bevat, wat wel het geval is bij tegels of laminaat. Er bestaat ook teerepoxy, die je goed kan gebruiken om boten waterdicht te maken of bijvoorbeeld gaten in dakgoten dicht te smeren. Epoxyschuim is dan weer goed te gebruiken voor bijvoorbeeld de roeispanen van een kano of voor roerbladen van schepen. Gebruik je echter een vulmiddel? Dan kun je de epoxyhars verdikken om ermee te kunnen plamuren of zelfs lijmen.

Leuk te combineren

Omdat epoxy vaak transparant is, kun je dit goed mengen met andere dingen; denk bijvoorbeeld aan glitters, hout, of plastic voorwerpen. Ook kun je glow-in-the-dark steentjes mensen met epoxy, zodat je daar een mooie vloer van kan maken of bijvoorbeeld een tafelblad. Natuurlijk kun je daar ook een leuke wandplaat van maken of een tafellamp. Je kan het zo gek nog niet verzinnen of het is wel te maken met epoxy. Wist je dat er ook leuke workshops zijn, waarbij je leert hoe je met epoxy om kan gaan? Wat is jouw volgende project? 

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Latest Recipes

- Advertisement -spot_img

More Recipes Like This

- Advertisement -spot_img