Alles over een gezonde levensstijl en meer...

Heb jij recht op compensatie bij letselschade?

Must Try

Is er onrecht voorgevallen? Dit klinkt misschien, in eerste instantie, meer als een citaat uit een Batman-stripboek, maar als het oprecht zo is, is het heel naar. Ongevallen zitten in kleine hoekjes, maar ongevallen waar whiplash letselschade bij voorkomt zijn extra naar. En ongevallen waar je dan ook nog vermoedt dat er een tweede partij, of het nu een individu of een instantie is, schuld aan heeft? Daar kan weleens onrecht voorgevallen zijn, en dan heb je misschien wel heel hard een letselschade advocaat Eindhoven (of ergens anders) nodig. Wij helpen je!

Whiplash en letselschade 

Letselschade, whiplash, andere schade die je overhoudt aan ongevallen die voorkomen hadden kunnen worden als een tweede partij iets niet óf juist wel had gedaan; het zijn altijd lastige zaken. Er zijn ook veel soorten letselschade waar mogelijke claims op gezet kunnen worden. Zo is er letselschade die voorkomt onder werktijd; stel je voor dat er op een bouwterrein iets naar beneden valt, of niet goed vastgemaakt is, waardoor iemand een verwonding oploopt en een tijd niet meer kan werken? Maar ook gemeentelijke letselschade komt voor; stel je bijvoorbeeld voor dat je met je fiets valt omdat er een geul in de weg zat die er voorheen niet zat, wellicht door recente verbouwingen, maar misschien gewoon door verval en slecht onderhoud? De kans is aanwezig dat, wanneer jij letselschade oploopt door iets wat—direct of indirect, deels of volledig—de schuld is van een tweede partij, dat je dan in aanmerking zou kunnen komen voor compensatie en/of andere oplossingen. Maar hoe je daarachter komt…

De advocatuur 

…Daar komt de advocatuur in actie! Whiplash -en letselschadeadvocaten zijn gespecialiseerd op dit soort zaken; zaken waarbij gewone mensen onrecht en schade ondervinden door iets wat voorkomen had kunnen worden door een andere partij. Onrecht, dus. Maar hoe benader je een letselschadeadvocaat; hoe zet je dat proces überhaupt in gang? Net zoals bij advocaten die zich op andere juridische velden bewegen, moet je bij letselschadeadvocaten ook eerst op voorgesprek. Consultancy, kennismaking, hoe het ook noemen wil; het blijft erbij dat advocaten vaak hun eigen zaken kiezen (en anders kiest de firma) en dat ze hierom graag willen weten of er ook schot in jouw zaak zit. Of het onrecht ook juridisch te onderbouwen valt. Dit klinkt misschien wat onterecht of langdradig, maar ook net zoals bij elke andere juridische tak: zodra de advocaat ondervindt dat er wel degelijk recht is op compensatie, zal hen de zaak zeker aannemen. 

 

Het vinden van een letselschadeadvocaat kan voelen als een extra negatieve kant aan een al nare situatie, maar dat hoeft niet zo te zijn. Schroom niet om op te komen op waar je recht op hebt. Veel succes!

 

 

 

 

 

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Latest Recipes

- Advertisement -spot_img

More Recipes Like This

- Advertisement -spot_img