Alles over een gezonde levensstijl en meer...

Een nieuwe badkamer aanschaffen of toch verbouwen?

Must Try

Loop jij liever met een grote boog om de badkamer heen omdat die écht niet meer van deze tijd is? Geef deze ruimte in huis dan een flinke opknapbeurt en laat het weer stralen. Want ook je badkamer is een ruimte in huis waar je je op je gemak wilt voelen. Misschien heb je wel de kans gekregen om jouw huurhuis te kopen en kun je de woning dan eindelijk helemaal jouw thuis maken. Een huurhuis is het meestal niet waard om grote veranderingen in aan te brengen en omdat het huis altijd in bezit blijft van een woningbouwvereniging gelden er vaak strenge regels. Je wilt dan niet teveel geld gaan investeren, de kans dat je er na een tijdje weer uit moet is natuurlijk groot. Ook wanneer je jouw meeste spaargeld op hebt gemaakt voor de aankoop van een nieuw huis zul je sommige investeringen even moeten uitstellen, zoals het opknappen van de badkamer.

 

Waar te beginnen

Als je de kans hebt om de badkamer op te knappen, dan begin je door jouw wensen en ideeën op papier te zetten. Weet je nog niet goed welke stijl je wilt creëeren, zoek dan eens op internet en maak een mood bord. Niet alleen hartstikke praktisch, maar ook nog eens leuk om te doen. Vraag advies in de winkel als je voor een nieuwe badkamer gaat, of schakel hulp in van handige familieleden om wat kosten te besparen als je besluit de badkamer te gaan verbouwen.

 

Hier houd je rekening mee

De kosten van het verbouwen van je badkamer variëren natuurlijk enorm. Wil je veel laten doen of zijn een paar kleine aanpassingen nodig? Van het strippen en opnieuw opbouwen van je badkamer tot het vervangen van het sanitair, het hangt natuurlijk helemaal af van je wensen en budget. Waar je altijd rekening mee moet houden is de ventilatie in de badkamer, vochtwering van wanden en plafonds en de dikte van het glas in de kozijnen. Daarnaast moet je bedenken op welke plekken je een wateraansluiting wilt hebben en of dat wel mogelijk is. Met Uponor waterleidingsystemen kun je een installatie maken voor drinkwater, sanitair en verwarming. Je begint hiervoor natuurlijk met een duidelijke en correcte plattegrond zodat je weet waar je de Uponor leiding moet installeren. Met veel verschillende diameters buis in combinatie met verschillende koppelingen kun je het systeem helemaal naar wens inrichten.

 

Tips

Een tip bij het verbouwen van de badkamer is het laten zitten van alle bruikbare materialen. Die kun je namelijk prima nog gebruiken in de nieuwe badkamer en dit scheelt een hoop geld. Als de tegels aan vervanging toe zijn kun je deze ook laten zitten en er over heen tegelen. De wand zal op deze manier wel iets dikker worden, maar je bespaart er veel tijd en geld mee. Zorg er natuurlijk wel voor dat je de goede luim gebruikt.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Latest Recipes

- Advertisement -spot_img

More Recipes Like This

- Advertisement -spot_img