Alles over een gezonde levensstijl en meer...

Wat zijn futures nou eigenlijk precies?

Must Try

Meer en meer mensen gaan beleggen. Dat doen ze vooral omdat de rentes van de banken erg laag zijn. Door te gaan beleggen is de kans groter dat er alsnog rendement op het ingelegde geld gemaakt kan worden. En dat is bij de banken tegenwoordig zo goed als onmogelijk.

Verdiep je eerst in alles wat met beleggen en aandelen te maken heeft

Begeef jij je in de beleggingswereld, dan komen als snel de termen futures en cfd's voorbij. Het is alleen daarom al zo verstandig om je voor gaat beleggen, je eerst zorgt dat je op de hoogte bent van wat deze termen betekenen. Anders is de kans op rendement alsnog klein. Kijken we naar futures, dan doelen we op termijncontracten waarmee een onderliggend product op een afgesproken moment in de toekomst te leveren tegen een van tevoren afgesproken prijs. Futures worden ook wel derivaten genoemd overigens.

Kies je voor futures, dan komt het onderliggende product nooit echt in jouw bezit

Kies je voor futures, dan kies je voor onderliggende producten die niet zelf in jouw bezit komen. Het is ook al een afgeleid product, waarbij de waarde ontleend wordt aan de prijs van het betreffende onderliggende product. Dit kan prima een index zijn, maar evengoed een financieel instrument of een grondstof. Futures gelden al eveneens als termijncontracten. Het gaat om een verhandelbaar contract dat betrekking heeft op long en short; op koop of verkoop dus. De levering van futures vindt altijd op termijn plaats en zowel de koper als verkoper gaan als ze met futures aan de slag gaan een bepaalde verplichting aan. De betaling van een future vindt plaats aan het einde van een afgesproken termijn. Dit kan middels een fysieke levering, maar eveneens middels contante afhandeling. Het is maar net wat overeengekomen is tussen de koper en verkoper.

Je kunt ook kiezen voor CFD’s

Kies je voor CFD’s, dan kies je voor Contracts for Difference. Dit is een contract tussen twee partijen (de koper en de verkoper) waar de verkopende partij het verschil zal betalen tussen de waarde van een onderliggend product bij aan- en verkoop. Is er sprake van een negatief verschil dan bestaat de kopende partij aan de verkoper. Terug naar futures; je krijgt dan te maken met marges en de hefboomwerking. Verdiep je daarin voor je kiest voor futures. Hefbomen kunnen wel leuke winsten opleveren overigens. Dat maakt futures nog meer de moeite waard. 

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Latest Recipes

- Advertisement -spot_img

More Recipes Like This

- Advertisement -spot_img